اطلاعات تماس
ایمیل:
info@mohaajer.org
شماره تماس واتساپ:
+۹۸.۹۳۶.۶۰۶.۳۶۳۲
دفاتر ایران
تهران، خیابان میرداماد، روبروی اداره ثبت شرکتها،
پلاک ۳۴۴، واحد ۲
شماره تماس: +98.21.2227.1553

تبریز، خیابان شریعتی جنوبی، بارون آواک، جنب کوچه کلیسا، پلاک ۳۹
شماره تماس: +98.41.3555.2835
دفتر آمریکا
2372 Morse Ave, Irvine
CA 92614

شماره تماس: +1.949.385.2703
برگشت

مهاجرت کارآفرینی، مهاجرتی هدفمند، تجارتی پرسود 

اگر یک کارآفرین هستید یا یک ایده نوآورانه دارید و به دنبال بهترین بستر برای اجرایی کردن ایده خود می‌گردید، مهاجرت کارآفرینی می‌تواند بهترین تصمیم برای راه‌اندازی و رشد کسب‌وکار شما در سطح بین‌المللی باشد. 

در دنیای امروز، فناوری مرزها را درنوردیده و اقتصادهای بزرگ دنیا به دنبال جذب افرادی با استعدادهای خاص هستند، به همین دلیل دولت‌ها با ارائه ویزاهای مختلف سعی در جذب این افراد دارند و شرایطی را برای تولد یک کسب و کار نوپا ایجاد می‌کنند. 

مهاجرت کارآفرینی نه تنها به کارآفرینان اجازه راه‌اندازی کسب‌وکار و رسیدن به درآمد را می‌دهد، بلکه فرصتی برای جهانی کردن ایده‌ها است و کارآفرینان با دسترسی به بازارهای جهانی علاوه بر یک مسیر تجاری موفق در کنار خانواده آینده خوبی نیز برای خود خواهند داشت. 

برای اینکه بیشتر با این روش مهاجرتی، شرایط و مراحل آن و بهترین کشورها برای راه‌اندازی استارتاپ یا کسب‌وکار آشنا شوید، ادامه این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد. 

Contents

مهاجرت کارآفرینی و مزایای این روش مهاجرتی 

یکی از روش‌های مهاجرت به کشورهای بزرگ و توسعه‌یافته دنیا، مهاجرت کارآفرینی است. هدف از این روش مهاجرتی، مهاجرت با هدف راه‌اندازی یک کسب‌وکار، خرید بیزینس، ثبت‌شرکت و یا اجرایی کردن یک ایده استارتاپی در یک کشور قدرتمند با زیرساخت‌های فوق‌العاده است. 

از طرفی این روش مهاجرتی هم برای کارآفرین و هم برای کشور میزبان یک معامله دو سر سود است، زیرا کشورهای توسعه یافته و قدرتمند دنیا با جذب این استعدادها، سرمایه یا ایده آنها به سود برسند. از مهم‌ترین مزایایی که این روش مهاجرتی برای کارآفرینان دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. 

دسترسی به اکوسیستم‌‌های استارتاپی پیشرفته 

یکی از مهم‌ترین مزایای مهاجرت کارآفرینی برای کارآفرینان، دسترسی آنها به اکوسیستم‌های استارتاپی پیشرفته در دنیا است. کشورهایی مانند آمریکا که با سیلیکون ولی، خانه استارتاپ‌های بزرگ دنیا است یا انگلستان که پایتخت استارتاپ جهان است می‌توانند بهترین شرایط را برای اجرایی کردن یک ایده استارتاپی نوآورانه ایجاد کنند. 

دسترسی به بازارهای بزرگ و بین‌المللی 

مزیت دوم، دسترسی به بازارهای بزرگ و جهانی است و بالطبع ارزوی هر کارآفرین و هر کسب‌وکاری دسترسی به این بازارها و تجارت در سطح جهانی است که بالطبع سود بسیار زیادی به همراه خواهد داشت. 

اقامت قانونی برای خانواده 

تقریبا در تمامی ویزاهای کارآفرینی، کارآفرین می‌‌تواند همراه با خانواده درجه یک خود در کشور مقصد اقامت قانونی داشته باشد و علاوه بر فرصت اجرایی کرده ایده‌‌ها، از تمامی خدمات اجتماعی کشور مقصد برای خود و خانواده‌اش بهره‌مند شود. 

مسیری برای رسیدن به اقامت دائم و شهروندی 

مهاجرت کارآفرینی می‌تواند منجر به دریافت اقامت دائم کشور مقصد شده و کارآفرین با گذر از مراحلی واجد شرایط دریافت شهروندی و تابعیت آن کشور شود. 

بهره‌مندی از زیرساخت‌ها و خدمات در کشور مقصد 

معمولا مهاجرت کارآفرینی یعنی برخورداری از زیرساخت‌های قدرتمند اقتصادی و صنعتی در کشورها قدرتمند دنیا و استفاده از خدمات بی‌نظیر برای تحقق رویاها. 

مهاجرت کارآفرینی

مهاجرت از طریق استارتاپ

بهترین کشورها برای مهاجرت کارآفرینی در سال 2025 

اگر یکی از افرادی باشید که قصد مهاجرت از طریق کارآفرینی را دارید، بهترین کشورها برای مهاجرت کارآفرینی در سال ۲۰۲۵، عبارت‌اند از: 

کانادا با ویزای استارتاپ و اعطا اقامت دائم به کارآفرینان 

کانادا یکی از کشورهایی است که بسیار مهاجرپذیر بوده و علاوه بر این، کشوری ثروتمند است که با استقبال از کارآفرینان و افراد توانمند، سعی دارد تا همواره در بازارهای جهانی پیشتاز باشد، بنابراین با برنامه استارتاپ، شرایط بسیار خوبی را برای کارآفرینان ایجاد کرده است، به‌طوری که کارآفرینان می‌توانند با این ویزا، اقامت دائم کانادا را نیز اخذ کنند. 

در واقع ویزای استارتاپ کانادا یک ویزای مهاجرتی بدون ریسک بوده و با هر برنامه استارتاپ، ۵ خانواده می‌توانند اقامت دائم کانادا را اخذ کنند. نکته جالب اینجاست که حتی اگر ایده استارتاپی شکست بخورد، اقامت دائم افراد باطل نخواهد شد. 

ایالات متحده آمریکا سرزمین فرصت‌های بزرگ 

آمریکا سرزمین فرصت‌هاست و آرزوی هر کارافرینی است که ایده استارتاپی خود را در سیلیکون ولی راه‌اندازی کند یا کسب‌وکار خود را در بهترین شهرهای امریکا برپا کرده و در قوی‌ترین اقتصاد دنیا به سود برسد. با این حال مهاجرت کارآفرینی به آمریکا در سال ۲۰۲۵ برای شهروندان ایرانی در مسیر سخت و پیچیده‌تری قرار گرفته است و با وجود اینکه با فرمان تراول بن ترامپ که تقریبا تمامی مسیرهای ورود به آمریکا برای شهروندان ایرانی بسته شده است، روزنه‌هایی برای ورود کارآفرینان در نظر گرفته شده، باز هم انتخاب درست و آگانه برای پایین آوردن ریسک ویزا بسیار حیاتی است. 

کارآفرینان ایرانی برای اینکه بتوانند استارتاپ خود را در آمریکا راه‌اندازی کنند، حتی با وجود تراول بن ترامپ می‌توانند با پاسپورت ترکیه برای دریافت ویزای تجاری E2 اقدام کنند و با خرید فرانچایز یا راه‌اندازی استارتاپ به سود برسند. البته درباره پاسپورت ترکیه نیز باید به این نکته توجه داشت که کارآفرینانی که با برنامه CIB و خرید ملک به ارزش ۴۰۰ هزار دلار، پاسپورت ترکیه را اخذ می‌کنند، برای اینکه واجد شرایط دریافت ویزای E2 آمریکا شوند، طبق قانون AMIGOS Act باید ۳ سال در ترکیه اقامت مستمر داشته باشند. 

روش دومی نیز برای کارآفرینان ایرانی که دارای استعداد خاصی بوده و در راستای منافع ملی آمریکا ایده یا بیزینس پلن بسیار قوی دارند، مهاجرت با ویزای NIW آمریکا است که این ویزا منجر به دریافت گرین کارت نیز خواهد شد. 

مهاجرت کارآفرینی

کارآفرینی در آمریکا

هلند دروازه نوآوری اروپا برای استارتاپ‌ها 

علاوه بر کشورهای آمریکای شمالی مانند آمریکا و کانادا، کشورهای مختلفی در اروپا وجود دارند که اکوسیستم استارتاپی بسیار پیشرفته‌ای داشته و از کارآفرینان به بهترین شکل استقبال می‌کنند. یکی از این کشورهای مرفه، امن، زیبا، کشور هلند است که دارای فضای استارتاپی بسیار خوبی بوده و کارآفرینان می‌توانند با ویزای استارتاپ هلند، علاوه بر جهانی کردن ایده استارتاپی خود، آینده زیبایی برای خود و خانواده‌شان بسازند. 

انگلستان پایتخت استارتاپی جهان با مسیری هموار برای اقامت 

از دیگر کشورهای قدرتمند دنیا که از بهترین مقاصد برای مهاجرت کارآفرینی به شمار می‌رود، می‌توان به انگلستان اشاره کرد. این کشور به ویژه لندن که پایتخت استارتاپ‌های جهان محسوب می‌شود، با ویزای بنیانگذاران نوآور، سعی در جذب استعدادهای بین‌المللی داشته و با حمایت دولت از ایده‌های تایید شده به کارآفرینان فرصت‌های بسیار زیادی را ایجاد می‌کند.و از طرفی مسیری نسبتا هموار برای اقامت دائم انگلستان نیز پیش روی کارآفرینان قرار می‌گیرد. 

آلمان قدرت اقتصادی دنیا و مسیرهای خوداشتغالی برای متخصصان 

آلمان یکی از قدرت‌های بزرگ اقتصادی در دنیا است که در صنایع مختلف بسیار توانمند است و علاوه به اینکه به نیروهای کار ماهر در بخش‌های مختلف صنعتی نیاز دارد، فرصت‌های بسیار خوبی برای راه‌اندازی استارتاپ و عملی کردن ایده‌ها به کارآفرینان و متخصصان می‌دهد. 

در واقع کارآفرینان می‌توانند از طریق مسیر خوداشتغالی در کنار مزایای استارتاپ آلمان در یک کسب‌وکار پرسود و موفق در این اقتصاد پویا فعالیت کنند. 

نکته:‌

کشورهای دیگری مانند پرتغال، استونی، فنلاند، ایرلند، فرانسه و… نیز می‌توانند از بهترین انتخاب‌ها برای مهاجرت کارآفرینان با هدف راه‌اندازی استارتاپ باشند. 

مهاجرت کارآفرینی

مهاجرت و کارآفرینی

شرایط عمومی برای مهاجرت کارآفرینی 

کارآفرینانی که قصد مهاجرت دارند، با توجه به هدف نهایی خود (سرمایه‌گذاری، خرید بیزینس، ثبت شرکت یا راه‌اندازی استارتاپ) و کشور مقصد، باید شرایط دریافت ویزا را بررسی کرده و الزامات مورد نیاز برای یک مهاجرت موفق را برآورده کنند. با این حال برخی از شرایط برای مهاجرت کارآفرینی در تمامی کشورها یکسان است. این شرایط عبارت‌اند از: 

داشتن ایده استارتاپی نوآورانه و قابل اجرا 

اولین و مهم‌ترین شرط برای مهاجرت کارآفرینان، داشتن یک ایده استارتاپی نوآورانه و قوی است که قابلیت اجرایی شدن را داشته باشد یا یک بیزینس پلن و طرح تجاری بسیار دقیق که بتواند علاوه بر اشتغال‌زایی در کشور مقصد، نیازی از نیازهای جامعه را مرتفع کند. 

بنابراین کارآفرینان که قصد دارند با هدف کارآفرینی مهاجرت کنند، باید بتوانند اهداف خود را به بهترین شکل پرزنت کرده و حمایت دولت کشور مقصد را دریافت کنند. 

تاییدیه از سازمان‌های تعیین‌شده یا تسهیل‌گرها 

از دیگر شرایط برای دریافت ویزای کارآفرینی یا همان ویزای استارتاپ دریافت نامه تاییدیه از سازمان‌های حامی در کشور مقصد است. در کشور کانادا انکوباتورها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری ریسک پذیر و سرمایه‌گذاران فرشته، از ایده‌های استارتاپی ناب حمایت می‌کنند. در کشور هلند تسهیل‌گرها باید ایده استارتاپی را حمایت کنند و در کشورهای دیگر نیز وضع به همین منوال است. 

این مورد درباره خرید فرانچایز در آمریکا یا ثبت‌شرکت در انگلیس و… نیز صدق می‌کند، در هر حال تایید نهاد مربوطه برای دریافت ویزا بسیار ضروری است. 

اثبات تمکن مالی برای زندگی و سرمایه‌گداری با توجه به نوع ویزا 

در پروسه مهاجرت کارآفرینی، تمکن مالی و اثبات ان نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. حتی در صورتی که سرمایه راه‌اندازی کسب‌وکار یا استارتاپ توسط سرمایه‌گذاران مربوطه در کشور مقصد تامین شود، فرد برای تامین زندگی خود و خانواده‌اش برای بازه زمانی ۶ تا ۱۲ ماهه باید تمکن مالی کافی داشته باشد. 

از طرفی در ویزایی مانند ویزای E2 آمریکا، داشتن حداقل سرمایه (۱۰۰ هزار دلار) برای خرید فرانچایز یا راه‌اندازی کسب‌وکار الزامی است. در هر حال مهاجرت هزینه‌های خاص خود را دارد و فرد باید بتواند هزینه‌های ضروری را تامین کند. 

دانش زبان 

یکی دیگر از شرایط عمومی برای مهاجرت کارآفرینی دانش زبان انگلیسی یا زبان رسمی کشور مقصد است. در هر حال کارآفرین باید توانایی برقراری ارتباط با نیروهای کار، سازمان‌ها، نهادها، مشتریان و… را داشته باشد. الزام داشتن مدرک زبان در هر ویزا و هر کشور متفاوت است. به عنوان مثال در کشور کانادا برای ویزای استارتاپ، متقاضی باید حداقل CLB5 را داشته باشد. 

تجربه کارآفرینی در صورت نیاز 

برای مهاجرت کارآفرینی به برخی از کشورهای دنیا، شاید لازم باشد که کارآفرین سابقه کار مدیریتی یا کارآفرینی داشته باشد و این تجربه می‌تواند ضروری باشد یا اینکه امتیازی برای دریافت ویزا بوده و در کل شانس دریافت ویزا را بالا ببرد. 

عدم سوء پیشینه و سلامت پزشکی 

یکی از مدارک بسیار مهم در بسیاری از ویزاها، گواهی عدم سوء پیشینه است و دولت‌ها از مهاجرانی استقبال می‌کنند که سوابق کیفری در پرونده آنها وجود ندارد. مورد بعدی سلامت کافی جسمی و روانی است که در برخی از ویزاها گواهی سلامت پزشکی الزامی است. 

مهاجرت کارآفرینی

مهاجرت متخصصان و کارآفرینان

مراحل مهاجرت کارآفرینی از جرقه یک ایده تا رسیدن به هدف 

افرادی که به‌عنوان کارآفرین قصد مهاجرت به یکی از کشورهای توسعه یافته دنیا را دارند، باید مراحل مختلفی را برای رقصیدن به هدف خود طی کنند. این مراحل در حالت کلی به صورت زیر است. 

ارزیابی اولیه ایده و شرایط شخصی کارآفرین 

در مرحله اول باید ایده کارآفرینی به دقت مورد ارزیابی قرار بگیرد. همچنین شرایط خود متقاضی از نظر الزامات سنی، سلامتی، تحصیلی، دانش زبان و… 

توسعه و تقویت ایده و تهیه Business Plan 

در مرحله دوم باید ایده تقویت شده و به شکل حرفه‌ای‌تری برای اجرایی شدن آماده شود. همچنین باید یک بیزینس پلن قوی و دقیق برای این ایده نوشته شود تا ایده قابلیت پرزنت شدن و ارائه به سازمان‌های مرتبط در کشور مقصد را داشته باشد. 

جلب حمایت از سازمان‌های تعیین‌شده/ تسهیل‌گرها 

بعد از آماده شدن ایده، این ایده باید به سازمان‌های تعیین شده در کشور مقصد ارائه شود تا آنها نیز ایده را بررسی کرده و در صورت تایید ایده نامه حمایت رسمی خود را صادر کنند. 

آماده‌سازی مدارک مهاجرتی و ویزا 

بعد از اینکه یک ایده از یک سازمان یا نهاد در کشور مقصد نامه حمایتی دریافت کرد، فرد می‌تواند برای دریافت ویزای مدارک خود را جمع‌آوری کرده و نسبت به دریافت ویزا اقدام کند. 

ارسال درخواست ویزا و پیگیری پرونده 

درخواست ویزا معمولا برای همه کشورها به صورت آنلاین قابل انجام بوده و فرد می‌تواند از سفارت کشور مقصد مراحل دریافت ویزا را پیگیری کند. 

دریافت ویزا و ورود به کشور مقصد 

بعد از دریافت ویزا کارآفرین می‌تواند وارد کشور مقصد شده و طبق دستورالعمل‌ها، کسب‌وکار یا استارتاپ خود را راه‌اندازی کند. 

راه‌اندازی کسب‌وکار و پیگیری مراحل اقامت دائم 

بعد از راه‌اندازی کسب‌وکار و استارتاپ مربوطه در کشور مقصد، فرد می‌تواند با قوانین موجود، شرایط دریافت اقامت دائم را اخذ کرده و برای دریافت آن اقدام کند. 

مهاجرت کارآفرینی

مهاجرت بر اساس کارآفرینی

چالش‌ها و نکات کلیدی برای موفقیت در مهاجرت کارآفرینی 

مهاجرت همواره سخت و پیچیده است و چالش‌های زیادی دارد. مهاجرت کارآفرینی نیز با تمامی حمایت‌هایی که در کشور مقصد دارد، باز هم چالش‌‌ها و سختی‌ها را خواهد داشت. کارآفرینانی که این چالش‌ها را بشناسند و با نکات مهم برای موفقیت آشنا باشند، می‌توانند به راحتی این مسیر را طی کنند. 

رقابت شدید برای ایده‌ها و حمایت‌ها 

این نوع مهاجرت معمولا متقاضیان زیادی داشته و همواره رقابت شدیدی برای دریافت ویزاهای مربوطه وجود دارد. بدین ترتیب همواره انکوباتورها یا تسهیل‌گرها با ترافیک زیادی از پرونده‌ها مواجه هستند، به همین علت است که اداره مهاجرت کانادا در سال ۲۰۲۴ به هر انکوباتور اعلام کرد که تنها ۱۰ پرونده برای هر سال پردازش کنند. 

با این حال کارآفرینانی که از یک انکوباتور اولویت دار در کانادا پذیرش بگیرند یا پرونده بسیار قوی در کشورهای دیگر داشته باشند، در اولویت دریافت ویزا خواهند بود. 

پیچیدگی قوانین و الزامات ویزا 

معمولا قوانین مهاجرتی همواره در حال تغییر بوده و الزامات دریافت ویزای کارآفرینی نیز از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. بنابراین کارآفرینان برای موفقیت در این روش مهاجرتی باید همواره اطلاعات به روزی از قوانین مهاجرتی داشته باشند. 

تامین سرمایه برای توسعه استارتاپ 

تامین سرمایه یکی دیگر از مشکلات یا چالش‌های پیش رو در مسیر مهاجرت کارآفرینی است و کارآفرینان باید بتوانند جذب سرمایه کرده و ایده خود را در سطح جهان توسعه دهند. 

سازگاری با اکوسیستم جدید و فرهنگ کاری محلی 

بالطبع هر کشوری اکوسیستم کاری مخصوص خود را داشته و فرهنگ کاری در هر جایی با جای دیگر متفاوت است، بنابراین افرادی که به مهاجرت فکر می‌کنند، باید با اکوسیستم جدید و فرهنگ کاری محلی کشور مقصد آشنا شده و توانایی سازگاری را داشته باشند. 

مدیریت ریسک و برنامه‌ریزی مالی محتاطانه 

مهاجرت ریسک بزرگی است و راه‌اندازی کسب‌وکار و استارتاپ در کشوری دیگر، ریسک بزرگتری است، بنابراین همه کارآفرینان باید آگاهانه وارد این مسیر شده و توانایی مدیریت ریسک را داشته باشند، همچنین برنامه‌ریزی مالی یکی از نکات مهم برای موفقیت در این روش مهاجرتی است. 

جمع‌بندی

یکی از بهترین مسیرهای مهاجرتی، مهاجرت کارآفرینی است. در واقع کارآفرینان می‌توانند با یک ایده استارتاپی بسیار خوب یا یک بیزینس پلن بسیار قوی برای راه‌اندازی استارتاپ یا کسب‌وکار خود به یکی از کشورهای بزرگ دنیا مهاجرت کنند. 

کشورهای مختلف دنیا از این افراد حمایت می‌کنند و بسترهای مناسبی برای رشد و توسعه ایده آنها فراهم می‌کنند. ما نیز در هلدینگ مهاجر در کنار کارآفرینان و متخصصان هستیم تا با مشاوره‌های تخصصی و همراهی از جرقه یک ایده تا ویزای کارآفرینی کشور مقصد، مسیری هموار برای مهاجرت و تجارت شما بسازیم. 

بنابراین اگر شما می‌خواهید یک مهاجرت موفق و یک تجارت پرسود در کشور آرزوهایتان داشته باشید، این فرم را تکمیل کرده و از مشاوره کارشناسان مهاجرتی ما بهره‌مند شوید. 

سوالات متداول 

۱. آیا برای مهاجرت کارآفرینی نیاز به سرمایه کلان دارم؟

لزوماً خیر! برخی برنامه‌ها مانند استارتاپ ویزای کانادا، نیازی به سرمایه‌گذاری شخصی هنگفت ندارند و بیشتر روی ااییده‌ی نوآورانه و حمایت سازمان‌های مربوطه تمرکز دارند. در برنامه‌هایی مانند ویزای E-2 آمریکا نیز، سرمایه باید “قابل توجه” و متناسب با نوع کسب‌وکار باشد، نه لزوماً کلان.

۲. اگر استارتاپ در کشور مقصد شکست بخورد، آیا اقامت دائم باطل می‌شود؟

در برخی برنامه‌ها مانند استارتاپ ویزای کانادا (SUV)، پاسخ منفی است! حتی اگر استارتاپ شما در کانادا موفق نشود، اقامت دائم (PR) شما (پس از دریافت آن) سلب نخواهد شد. اما در سایر کشورها (مثل هلند)، موفقیت کسب‌وکار برای تمدید اقامت اولیه و رسیدن به اقامت دائم، حیاتی است.

۳. آیا مهاجرت کارآفرینی شامل خانواده (همسر و فرزندان) هم می‌شود؟

بله، در اکثر برنامه‌های مهاجرت کارآفرینی در کشورهای پیشرفته، متقاضی اصلی می‌تواند برای همسر (که معمولاً حق کار آزاد دارد) و فرزندان مجرد تحت تکفل خود (که حق تحصیل دارند) ویزای همراه دریافت کند.

تهیه و تدوین توسط
PurpleZ Marketing Agency in Orange County

Mohaajer
Mohaajer

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *