یکی از بهترین مقاصد برای مهاجرت کارآفرینان و دارندگان ایدههای استارتاپی نوآورانه، کشور لیتوانی است. کارآفرینانی که بتوانند ویزای استارتاپ لیتوانی را دریافت کنند، میتوانند یکسال اقامت این کشور را داشته باشند و در مدت این یک سال خانواده خود را نیز به همراه ببرند.
این ویزا یکی از ویزاهای شینگن است و افرادی که این ویزا را دریافت میکنند، علاوه بر اجازه کار و اقامت در لیتوانی میتوانند به کشورهای دیگر عضو شینگن نیز سفر کرده و بدون نیاز به ویزا در این کشورها در رفتوآمد باشند.
برای اینکه بیشتر با استارتاپ در این کشور اروپایی آشنا شوید، ادامه این مقاله میتواند برای شما مفید باشد.
Contents
- 1 معرفی ویزای استارتاپ لیتوانی
- 2 ویزای استارتاپ لیتوانی برای چه کسانی مناسب است؟
- 3 مزایای دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی
- 4 حمایت دولت لیتوانی از استارتاپ
- 5 شرایط دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی
- 6 حوزههای مورد نیاز برای استارتاپ لیتوانی
- 7 مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی
- 8 مراحل دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی
معرفی ویزای استارتاپ لیتوانی
ویزای استارتاپ لیتوانی یک مجوز برای اقامت موقت است که به سرمایهگذاران و دارندگان ایدههای استارتاپی این امکان را میدهد تا در کشور لیتوانی یک کسبوکار را راهاندازی کنند. در واقع این ویزا یک طرح برای جذب استعدادهای جدید است و کارآفرینان مبتکر که در خارج از اتحادیه اروپا هستند، میتوانند به سادگی وارد سیستم استارتاپی کشور لیتوانی شوند.
کارآفرینانی که مایل به راهاندازی یک استارتاپ در لیتوانی هستند، میتوانند با این ویزا مجوز اقامت یکساله در لیتوانی را دریافت کرده و به مدت ۳ الی ۵ سال این ویزا را تمدید کنند. افرادی که بتوانند استارتاپ خود را به مرحله سوددهی برسانند، میتوانند برای دریافت اقامت دائم کشور لیتوانی اقدام کنند.
این روش یکی از آسانترین روشهای مهاجرت به اروپا و زندگی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.
ویزای استارتاپ لیتوانی برای چه کسانی مناسب است؟
این ویزا میتواند برای افراد زیادی مناسب باشد، اما بیشتر مناسب افرادی است که،
۱– خلاق و نوآور هستند
اولین گروه از افرادی که برای دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی مناسب هستند، افرادی هستند که بسیار خلاق و نوآور هستند، زیرا فعالیت استارتاپی بر اساس خلاقیت و نوآوری است و افرادی که این ویزا را انتخاب میکنند، باید خلاقیت زیادی داشته باشند.
۲- سرمایه کمی دارند
راهاندازی استارتاپ در لیتوانی نسبت به سایر فعالیتهای تجاری که منجر به دریافت ویزای کاری می شوند، هزینه کمتری داشته و به همین دلیل برای افرادی که سرمایه زیادی ندارند، بسیار مناسب است.
۳- زمان کمی برای دریافت اقامت دارند
دسته سوم افرادی هستند که میخواهند در کوتاهترین زمان ممکن ویزای کار یک کشور اروپایی را دریافت کرده و اقامت بگیرند. پروسه دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی یک پروسه کوتاه مدت است.
بیشتر بخوانید: ویزای استارتاپ اروپا
مزایای دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی
دریافت ویزای استارتاپ این کشور مزایای متعددی دارد که از مهمترین این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- یک روش مهاجرت آسان برای دریافت مجوز اقامت کوتاهمدت
- دسترسی به بازاری که بیش از ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد
- امکان همراهی اعضای خانواده
- دریافت حمایت از دولت لیتوانی و مشاوره شخصی رایگان
- شرایط بسیار آسان برای ثبت شرکت با یک دهم سرمایه و عدم وجود شرایط استخدامی خاص تا ۳ سال
حمایت دولت لیتوانی از استارتاپ
یکی از مزایای دریافت ویزای استارتاپ کشور لیتوانی، حمایت دولت این کشور از استارتاپها است. این حمایتهای دولتی میتوانند در اشکال مختلفی باشند که عبارتاند از:
- ارائه وام برای شروع کار
- ارائه وامهای کوچک در طول انجام کار
- ارائه وام برای پروژههایی که بهصورت مشترک و در زمینههای مالی هستند.
- برنامههای مرتبط با صندوقهای شتابدهنده
- کارآفرینیهای اجتماعی
و…
شرایط دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی
افرادی که متقاضی دریافت ویزای استارتاپ این کشور هستند، برای دریافت این ویزا باید شرایط لازم را داشته باشند که این شرایط عبارتاند از:
- ایده استارتاپی باید در یکی از حوزههای مورد نیاز کشور لیتوانی باشد.
- افرادی که متقاضی دریافت این ویزا هستند، باید یک شرکت در لیتوانی ثبت کنند.
- متقاضی باید صاحب تجارت و یا یکی از موسسان شرکت باشد.
- فرد متقاضی دریافت این ویزا باید تمکن مالی لازم را برای حداقل ۱ سال زندگی در لیتوانی داشته باشد. (هزینه زندگی در این کشور با توجه به سبک زندگی افراد بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ یورو در ماه است.)
سایر شرایط دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی عبارتاند از:
- شرط سنی برای دریافت این ویزا حداقل ۱۸ سال است. در صورتی که فرد زیر ۱۸ سال داشته باشد، تمامی کارها با حضور قیم قانونی او انجام خواهد شد.
- مدارک تحصیلی مرتبط با ایده استارتاپی برای دریافت این ویزا میتواند یک امتیاز باشد البته نداشتن مدرک تحصیلی مرتبط باعث ریجکت شدن درخواست ویزا نمیشود.
- داشتن مدرک زبان نیز میتواند امتیاز مثبتی برای دریافت این ویزا باشد، اما افرادی که ایدههای نابی دارند و ایده آنها پذیرفته میشود، میتوانند کلاسهای زبان را در کشور لیتوانی بگذرانند.
حوزههای مورد نیاز برای استارتاپ لیتوانی
از مهمترین حوزهها برای راهاندازی استارتاپ در کشور لیتوانی میتوان به حوزههای زیر اشاره کرد.
- حوزه بیوتکنولوژی
- حوزه فناوری نانو
- حوزه فناوری اطلاعات
- حوزه مکاترونیک
- حوزه الکترونیک
- حوزه فناوری لیزر
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی
متقاضیان دریافت این ویزا نیز مانند سایر ویزاها باید مدارکی را به سفارت ارائه دهند که این مدارک عبارتاند از:
- پاسپورت و مدارک هویتی
- یک طرح تجاری یا بیزینس پلن نوآورانه و خلاق
- فرم درخواست ویزا که به دت تکمیل شده باشد
- دو قطعه عکس رنگی در سایز پاسپورت
- اثبات تمکن مالی (۷۲۸۴ یورو)
- گواهی عدم سوء پیشینه
- بیمه خدمات درمانی که حداقل ۳۰ هزار یورو را پوشش دهد
- مدارکی که داشتن اقامت قانونی در کشور مبدا را اثبات کند
- ترجمه مدارک مالی و ملکی
- پرداخت هزینه دریافت ویزا
بیشتر بخوانید: ویزای استارتاپ فنلاند
مراحل دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی
با وجود اینکه دریافت ویزای استارتاپ لیتوانی بسیار ساده است، اما برای دریافت این ویزا نیز فرد باید ۵ مرحله را پشت سر بگذارند که این ۵ مرحله عبارتاند از:
۱- ارائه درخواست
اولین مرحله ارائه درخواست از طریق سایتهای معتبری مانند startup visa است که باید در زمان درخواست آنلاین ویزا، اطلاعات دقیقی درباره بنیانگذاران استارتاپ، تیم استارتاپی، محصول و همچنین استراتژی ارائه شود.
۲– مصاحبه ویدئویی آنلاین
در این مرحله در صورتی که درخواست متقاضی تمامی پیشنیازهای اولیه را داشته باشد، یک زمان برای مصاحبه ویدئویی برای او تعیین میشود که بین ۳۰ الی ۶۰ دقیقه خواهد بود. در این مصاحبه ویدئویی باید متقاضی ایده خود را در طول ۲ تا ۵ دقیقه توضیح داده و بعد نیز به سوالات مطرح شده پاسخ دهد.
۳- ارزیابی درخواست توسط کمیته
در مرحله بعد درخواست متقاضی به همراه مصاحبه تصویری به کمیتهای که مسئول ارزیابی درخواست است، ارسال میشود. ارزیابی این ایده و مصاحبه معمولا ۱۵ روز طول میکشد.
۴- دریافت اجازه اقامت از اداره مهاجرت
بعد از اینکه کمیته درخواست متقاضی را تایید کرد، متقاضی یک نامه رسمی از Enterprise Lithuania دریافت میکند که به معنی تطابق ایده استارتاپی با معیارهای مورد نیاز کشور لیتوانی است. طبق این نامه متقاضی میتواند برای اقامت موقت درخواست خود را ارائه دهد.
۵- راهاندازی کسبوکار
افرادی که ویزای استارتاپ لیتوانی را دریافت میکنند،باید در مدت ۱۲۰ روز بعد از دریافت اجازه اقامت موقت خود، کسبوکارشان را بهصورت رسمی شروع کرده و اطلاعات مرتبط را در اختیار تیم استارتاپ لیتوانی قرار دهند. این تیم نیز در این پروسه به کارآفرین کمک خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: ویزای استارتاپ استونی
جمعبندی
یکی از بهترین و سادهترین روشهای مهاجرت به اروپا، مهاجرت با ویزای استارتاپ لیتوانی است که روند سادهای دارد. افرادی که بتوانند این ویزا را دریافت کنند میتوانند یک سال در کشور لیتوانی اقامت داشته باشند و بعد ویزای آنها به مدت ۳ سال قابل تمدید است.
در صورتی که فرد بعد از این مدت نشان دهد که ایده استارتاپی او یک ایده سودآور برای کشور لیتوانی بوده است، میتواند برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کند. درصورتی که به راهاندازی یک استارتاپ در بستری امن و مطمئن فکر میکنید، این ویزا یا سایر ویزاهای استارتاپ در کشورهای دیگر اروپایی و کانادا میتواند برای شما مناسب باشد. ما به شما توصیه میکنیم سایر مقالات این سایت را نیز بخوانید، همچنین برای دریافت مشاوره و خدمات ویزای استارتاپ این فرم را تکمیل کنید.