پزشکی یکی از شغلهای پردرآمد در دنیا و به ویژه در آمریکا است و به دلیل نیاز آمریکا به پزشکان، هر ساله پزشکان زیادی به آمریکا مهاجرت میکنند. البته افرادی که در خارج از آمریکا در رشته پزشکی فارغالتحصیل شدهاند، برای دریافت مجوز طبابت در این کشور باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارند. با این حال سختیهای مسیر مانع از مهاجرت پزشکان نشده است.
امروزه بیش از ۲۰۰ هزار پزشک خارجی در این کشور فعالیت میکنند و درآمدهای بسیار خوبی هم دارند. برای اینکه با شرایط مهاجرت پزشکان به آمریکا بیشتر آشنا شوید، ادامه این مطلب میتواند برای شما مفید باشد.
Contents
دلایل مهاجرت پزشکان به آمریکا
در سالهای اخیر به ویژه بعد از شیوع بیماری کرونا، مهاجرت پزشکان به آمریکا بسیار زیاد شد به طوری که ۲۷ درصد از کل پزشکان ایالات متحده آمریکا را مهاجران تشکیل میدهند. از مهمترین دلایل مهاجرت پزشکان به این کشور، میتوان به درآمد بالا اشاره کرد.
آمریکا به پزشک نیاز دارد و پزشکانی که در این کشور مشغول به کار میشوند، درآمد بالایی دارند. از طرفی این کشور، اقتصاد بسیار قوی داشته و شهروندان آمریکایی از رفاه بالایی برخوردار هستند. تمامی این موارد باعث میشود که اولین مقصد مهاجرتی برای پزشکان باشد.
راههای مهاجرت پزشکان به آمریکا
برای مهاجرت پزشکان به آمریکا راههای مختلفی وجود دارد و این افراد میتوانند با هر ویزایی یک مهاجرت موفق را تجربه کنند.
-
ویزای تحصیلی
اولین روش که تقریبا آسانترین و ارزانترین روش مهاجرت به آمریکا است. مهاجرت تحصیلی است. افرادی که برای تحصیل پزشکی به آمریکا میروند، میتوانند بعد از پایان تحصیلات خود در این کشور، مجوز طبابت گرفته و با ویزای کاری H1-B در شغل و حرفه خود در آمریکا مشغول به کار شوند.
برخی از پزشکان نیز با ویزای J1 به آمریکا مهاجرت میکنند تا در رشتههای غیر بالینی، ادامه تحصیل داده و از فرصتهای مطالعاتی آمریکا بهرهمند شوند. البته این ویزا یک ویزای دوساله است و فرد بعد از پایان اعتبار ویزا باید به کشور خود بازگردد.
بیشتر بخوانید:تحصیل در آمریکا
-
ویزای کاری
روش دوم، ویزای کاری است که میتواند ویزای مهاجرتی یا غیر مهاجرتی باشد، اما در حالت کلی افرادی که خارج از ایالات متحده در رشته پزشکی تحصیل کرده و فارغالتحصیل شدهاند، باید مدرک تحصیلی خود را معادلسازی کرده و مراحل مختلفی را پشت سر بگذارند تا بتوانند مجوز طبابت بگیرند.
این افراد میتوانند در یکی از مشاغل مرتبط اپلای کرده و در صورتی که از طرف کارفرمای آمریکایی، پیشنهاد شغلی دریافت کردند، به آمریکا مهاجرت کنند. یا اینکه در دسته نوابغ یا استعدادهای درخشان باشند تا بتوانند با ویزای نخبگان به آمریکا مهاجرت کنند.
-
ویزای سرمایهگذاری
روش دیگر برای مهاجرت پزشکان به آمریکا، مهاجرت از طریق سرمایهگذاری است. این افراد میتوانند با خرید بیزینس، ثبت شرکت و… به آمریکا مهاجرت کنند و بعد از اقامت در این کشور، با خیال راحت به دنبال معادلسازی مدارک و دریافت مجوز طبابت بروند.
شرایط مهاجرت پزشکان به آمریکا
همانطور که اشاره شد، پزشکان برای دریافت مجوز طبابت، باید مدرک پزشکی آمریکایی داشته باشند و یا اینکه مدرک خود را معادلسازی کنند. افرادی که مدرک خود را در یکی از دانشگاههای خارج از آمریکا دریافت کردهاند، باید در آزمون USMLE شرکت کرده و بعد دورههای ۱ تا ۳ ساله رزیدنتی شرکت کنند.
بنابراین پزشکانی که مدرک آنها معادلسازی نشود، مجوز کار در آمریکا را نخواهند داشت. پس مهمترین شرط برای کار به عنوان یک پزشک در آمریکا این است که فرد مدرک معادل با پزشکی آمریکا داشته باشد.
مراحل دریافت مجوز طبابت در ایالات متحده آمریکا
پزشکان قبل از مهاجرت، باید سابقه طبابت داشته باشند یا اینکه به مدت ۳ سال دوره رزیدنتی را گذرانده باشند. بعد برای مهاجرت اقدام کنند که برای این مهاجرت باید مراحلی را پشت سر بگذارند. این مراحل عبارتاند از:
۱- مرحله اول آزمون USMLE
گام اول برای دریافت مجوز طبابت، شرکت در آزمون USMLE است که این آزمون ۳ مرحلهای است.
۲- مرحله دوم آزمون USMLE
مرحله دوم آزمون USMLE خود شامل دو قسمت است.
- USMLE Step 2 CK
- USMLE Step 2 CS
۳- دریافت گواهینامه ECFMG
بعد از اینکه فرد دو مرحله از آزمون USMLE را با موفقیت پشت سر گذاشت، میتواند از کمیسیون آموزشی آمریکا، گواهینامه ECFMG دریافت کند. این گواهینامه یک استاندارد برای ارزیابی مدارک افرادی است که مدرک پزشکی خود را از خارج از ایالات متحده دریافت کردهاند و به اصطلاح پزشکی بینالمللی یا IMG هستند.
اطلاعات افرادی که این گواهینامه را دریافت میکنند، وارد سیستم مراقبتهای بهداشتی آمریکا U.S.health care system میشود.
۴- دوره رزیدنتی
بعد از دریافت گواهینامه ECFM، فرد میتواند در آمریکا یا کانادا، دوره رزیدنتی را که یک دوره ۳ ساله است، پشت سر بگذارد.
۵- شرکت در مرحله سوم آزمون USMLE
بعد از پایان برنامه رزیدنتی، فرد باید مرحله سوم آزمون USMLE را با موفقیت پشت سر بگذارد.
۶- دریافت مجوز طبابت
در مرحله آخر، متقاضی مجوز طبابت دریافت میکند که البته با توجه به ایالتی که در آن سکونت دارد، باید مبالغی را پرداخت کند. که در حالت کلی شامل موارد زیر میشود.
- هزینه مجوز با توجه به ایالت بین ۲۵۰ تا ۱۴۲۵ دلار
- هزینه پردازش اطلاعات در حدود ۱۰۰ دلار
- هزینه مجوز موقت در حدود ۲۰۰ دلار
- هزینه تمدید مجوز در حدود ۴۵۰ دلار
نکته:
افرادی که در آزمونهای USMLE شرکت نکنند، نمیتوانند در آمریکا در شغلهای بالینی کار کنند و تنها در برخی از مشاغل غیر بالینی که با بیمار در ارتباط نیستند، ممکن است، استخدام شوند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز طبابت در آمریکا
پزشکان برای معادلسازی مدرک و دریافت مجوز طبابت در آمریکا، باید مدارکی را ارائه دهند که از مهمترین مدارک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
۱- کپی از مدرک تحصیلی پزشکی
۲- ریز نمرات
۳- مدارک مربوط به سابقه کار طبابت یا رزیدنتی به مدت ۱ الی ۳ سال
۴- مدرک زبان
نکته:
پزشکان به دلیل ارتباط با بیماران، باید از دانش زبان بالایی برخوردار باشند. به تازگی اداره منابع و خدمات بهداشتی ایالات متحده با نام HRSA یک آزمون به نام آزمون OET را به لیست آزمونهای زبان انگلیسی پزشکان اضافه کرده است که پزشکان با حداقل نمره ۳۵۰ (OET درجه B) در خواندن، شنیدن و نوشتن میتوانند مراحل معادلسازی را طی کرده و به آمریکا مهاجرت کنند.
جمعبندی
یکی از مشاغل پردرآمد در آمریکا، پزشکی است و این کشور به نیروی کار پزشک نیاز دارد، بنابراین از مهاجرت پزشکان به آمریکا استقبال میشود. پزشکان با روشهای مختلفی میتوانند به آمریکا مهاجرت کنند، اما برای کار طبابت در آمریکا، حتما باید مراحل معادلسازی مدرک را پشت سر بگذارند.
این مراحل گذر از آزمون ۳ مرحلهای USMLE است و اینکه پزشک باید دوره رزیدنتی را نیز در آمریکا پشت سر بگذارد تا بتواند مجوز طبابت بگیرد.
برای اینکه بیشتر با مهاجرت پزشکان به آمریکا و روشهای آن آشنا شوید، میتوانید این فرم را تکمیل کرده و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
۱- آیا امکان مهاجرت پزشکان با ویزای O1 به آمریکا وجود دارد؟
بله، در صورتی که پزشک ثابت کند که دستاوردهایی در سطح ملی یا بینالمللی داشته است، میتواند با ویزای O1 به آمریکا مهاجرت کند، اما برای کار طبابت باید مراحل معادلسازی مدرک را پشت سر بگذارد.
۲- بهترین روش برای مهاجرت پزشکان به آمریکا چیست؟
هر فرد با توجه به شرایط خود میتواند بهترین روش مهاجرتی را انتخاب کند، اما آسانترین روش، مهاجرت تحصیلی است.