اطلاعات تماس
ایمیل:
info@mohaajer.org
شماره تماس واتساپ:
+۹۸.۹۳۶.۶۰۶.۳۶۳۲
دفاتر ایران
تهران، خیابان میرداماد، روبروی اداره ثبت شرکتها،
پلاک ۳۴۴، واحد ۲
شماره تماس: +98.21.2227.1553

تبریز، خیابان شریعتی جنوبی، بارون آواک، جنب کوچه کلیسا، پلاک ۳۹
شماره تماس: +98.41.3555.2835
دفتر آمریکا
2372 Morse Ave, Irvine
CA 92614

شماره تماس: +1.949.385.2703

آیا دوباره تراول بن ترامپ اجرایی خواهد شد؟

با انتخاب دوباره ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۵، افرادی که متقاضی مهاجرت به آمریکا هستند،‌ دغدغه این را دارند که آیا تراول بن ترامپ دوباره از سر گرفته خواهد شد؟ همان‌طور که می‌دانید، ترامپ در دور قبلی ریاست جمهوری خود، ممنوعیت‌هایی را برای ورود بسیاری از مهاجرین ایجاد کرد. 

البته اینکه ترامپ در این دوره ریاست جمهوری چه برنامه‌هایی را برای برنامه‌های مهاجرتی در نظر گرفته است، تا به امروز به صورت دقیق مشخص نیست، اما برای اینکه بیشتر با تراول بن و اتفاقاتی که در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ افتاد، آشنا شوید، ادامه این مقاله می‌تواند مفید باشد. 

تراول بن ترامپ

مهاجرت بعد از ترامپ

تراول بن ترامپ چیست؟

در روز ۲۸ ژانویه ۲۰۱۷، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، یک فرمان اجرایی با نام ماسلم بن (ممنوعیت علیه مسلمانان) را با منظور “حفاظت از ملت در برابر ورود تروریست‌های خارجی به آمریکا” امضا کرد که بخش‌هایی از این فرمان در تاریخ ۴ فوریه همان سال، طبق فرمان دادگاه متوقف شد، بنابراین وزارت خارجه آمریکا، ویزاهای معلق را دوباره از معتبر کرد. 

ترامپ در ۶ مارس ۲۰۱۷، با لغو فرمان اجرایی قبلی که فرمان ۱۳۷۶۹ نام داشت، فرمان اجرایی جدیدی با نام فرمان ۱۳۷۸۰ را صادر کرد که البته این فرمان نیز در تاریخ ۳۰ مارس همان سال توسط شعبه دادگاه فدرال در هاوایی، مریلند و دادگاه‌های تجدید نظر شعبه‌‌های چهارم و نهم معلق شده و به دیوان عالی ارجاع شد. با آمدن جو بایدن در سال ۲۰۲۱، هر دو فرمان باطل شدند. 

به محدودیت‌های ترامپ برای ورود مهاجران به آمریکا، تراول بن ترامپ گفته می‌شود. 

مفاد تراول بن ترامپ 

طبق این فرمان ترامپ، محدودیت‌‌هایی برای ورود پناهندگان به آمریکا ایجاد شد و تعداد پناهندگان در سال ۲۰۱۷ به ۵۰۰۰۰ پناهنده محدود شد و برنامه پذیرش پناهندگان به مدت ۱۲۰ روز معلق ماند تا بعد از این ۱۲۰ روز، پذیرش پناهندگان با توجه به کشورهای خاص و اولویت پذیرش بر اساس ادیان اقلیت دوباره از سر گرفته شود. 

مورد بعدی در این فرمان ترامپ، ممنوعیت ورود پناهندگان سوری به آمریکا تا اطلاع ثانوی بود. در بخش دیگری از فرمان، ترامپ ورود شهروندان ۷ کشور مسلمان ( ایران،‌ عراق، سوریه، لیبی، سومالی، سودان و یمن) را به خاک آمریکا ممنوع کرد. این ممنوعیت به مدت ۹۰ روز و فارغ از نوع ویزا بود. 

بر اساس این ممنوعیت، تا تاریخ ۲۹ ژانویه ۲۰۱۷، حدود ۳۷۵ مسافر در فرودگاه‌های آمریکا سرگردان شدند. 

تراول بن ترامپ

برنامه های مهاجرتی آمریکا

تغییر و تحولات فرمان تراول بن ترامپ 

با وجود اینکه در دور قبل ریاست جمهوری ترامپ، بسیاری از مهاجران با چالش‌های زیادی مواجه شدند، اما خود فرمان ترامپ نیز با واکنش‌ها و چالش‌های زیادی روبرو شد و گاه با توقف، تغییر و تعلیق روبرو شد. در ادامه با سرگذشت این فرمان بیشتر آشنا خواهید شد. 

 

تاریخ 

رویداد

۲۷ ژانویه ۲۰۱۷ 

امضای فرمان ۱۳۷۶۹ توسط دونالد ترامپ 

۲۸ ژانویه ۲۰۱۷

قاضی فدرال در نیویورک فورا بخشی از فرمان اجرایی ترامپ را معلق کرد و افرادی که ویزای معتبر داشتند یا پرونده پناهندگی آنها در مرحله پایانی بود،‌ از فرمان ترامپ مستثنی شدند

۲۹ ژانویه ۲۰۱۷

یک قاضی فدرال در بوستون، به صورت موقت به مدت یک هفته قانون تراول بن ترامپ را متوقف کرد تا کسانی که با ویزا در فرودگاه‌های آمریکا سرگردان شده بودند، بتوانند وارد آمریکا شوند. 

۳۰ ژانویه ۲۰۱۷

جمهوری خواهان در سنای آمریکا در برابر دموکرات‌ها که تلاش می‌کردند این فرمان را لغو کنند، پیروز شدند و ترامپ وکیل سالی را به دلیل اینکه نتوانست از دستور اجرایی دفاع لازم را بکند، اخراج کرد. 

۱ فوریه ۲۰۱۷

دولت ترامپ، تغییراتی در تراول بند ایجاد کرد و افرادی که اقامت دائم قانونی آمریکا را داشتند، از فرمان تراول بن ترامپ مستثنی شدند. 

۳ فوریه ۲۰۱۷

قاضی فدرال (ناتانیل گورتون) به تعلیق این فرمان ادامه نداد، اما یک قاضی فدرال دیگر در سیاتل، یک حکم موقت بر علیه فرمان ممنوعیت ورود مهاجران به آمریکا صادر کرد. 

۶ فوریه ۲۰۱۷

وزارت دادگستری ایالات متحده از دادگاه فدرال خواست تا درباره این فرمان مداخله کند، همچنین تقاضای لغو حکم ترامپ که توسط قاضی سیاتل صادر شده بود، فایل شد و شانزده دادستان از ایالت‌های مختلف آمریکا از قاضی جیمز رابرت حمایت کردند. 

۹ فوریه ۲۰۱۷

تعلیق فرمان تراول بن ترامپ توسط دادگاه استیناف شعبه ۹، با توجه به حمایت قضات دادگاه، تایید شد و ۳ قاضی مطرح آمریکایی، رای به لغو فرمان اجرایی ترامپ دادند. بدین ترتیب ممنوعیت سفر مسلمانان به آمریکا لغو شد. 

۱۳ فوریه ۲۰۱۷

یک قاضی فدرال در ویرجینیا به نام قاضی لئون برینکمن،‌ این دستور ترامپ را مغایر با قانون اساسی آمریکا دانست و دولت را از ابلاغ آن منع کرد. 

۱۵ فوریه ۲۰۱۷

دادستان تگزاس به عنوان مدافع تراول بن، مدارکی را در دادگاه استیناف فایل کرد و اعتقاد داشت که این فرمان در محدوده اختیارات دولت است و باید اجرایی شود. 

۶ مارس ۲۰۱۷

ترامپ در دستور جدیدی، ۶ کشور را نشانه گرفت و عراق از لیست حذف شد. او برای اجرای حکم یک زمان ۹۰ روزه در نظر گرفت. البته افرادی که گرین کارت یا ویزای معتبر داشتند، مورد نظر نبودند. 

۸ مارس ۲۰۱۷

ایالت هاوایی از دستور اجرایی جدید شکایت کرد و ادعا کرد که این دستور دین و شریعت و قانون اساسی را زیر سوال می‌برد. در واقع ترامپ به اسلام ستیزی متهم شد. از طرفی دادستان هاوایی بیشتر برای حفظ امنیت اقتصادی این ایالت این شکایت را مطرح کرد و معتقد بود که ممنوعیت می‌تواند به موسسات آموزشی،‌ صنعت توریسم و همچنین اقتصاد این ایالت لطمه بزند. 

۱۵ مارس ۲۰۱۷

دریک واتسون که یک قاضی ایالتی بود، دقیقا لحظاتی قبل از اجرایی شدن فرمان تراول بن ترامپ، آن را موقتا متوقف کرد. به همین دلیل ترامپ این داستان را افراط بی‌سابقه دستگاه قضایی نامید. 

۱۶ مارس ۲۰۱۷

تئودور چانگ که یک قاضی ایالتی در مریلند بود، دستور تعلیق فرمان اجرایی ترامپ را داد و این حکم به دلیل تبعیض بر علیه مسلمانان صادر شد و گرچه همان حکم ایالت هاوایی بود، اما باعث شد تا استدلال در دادگاه عالی قوی‌تر شود. 

۲۹ مارس ۲۰۱۷

قاضی دریک واتسون تقاضا کرد که فرمان تراول بن ترامپ برای همیشه لغو شود. 

۳۰ مارس ۲۰۱۷

وزارت دادگستری ایالات متحده از دادگاه استیناف شعبه ۹ خواست که حکم دادگاه‌های هاوایی و مریلند واخواهی شوند. 

۲۵ می ۲۰۱۷

شعبه ۴ دادگاه استیناف در ویرجینیا به دولت ترامپ رای نداد و دستور تراول بن ترامپ را معلق کرد، زیرا دولت نتوانسته بود این دادگاه را قانع کند و دادگاه معتقد بود این تصمیم برای حفظ امنیت ملی آمریکا است. 

۲۶ جون ۲۰۱۷

دادگاه عالی آمریکا تغییراتی در فرمان ترامپ ایجاد کرد و با محدود کردن فرمان ترامپ به دولت اجازه داد تا این فرمان را اجرایی کند و افرادی که بوناقاید داشتند، از فرمان اجرایی ترامپ معاف شدند. 

این دادگاه اعلام کرد که در ماه اکتبر شاکیان و دولت می‌توانند دلایل خود را مطرح کنند. 

۲۹ جون ۲۰۱۷

فرمان تراول بن ترامپ ابلاغ و اجرایی شد. 

۱۳ جولای ۲۰۱۷

دریک واتسون قاضی هاوایی اعلام کرد که بونافاید شامل روابط خویشاوندی با پدربزرگ و مادربزرگ نیز می‌شود و وزارت دادگستری آمریکا نیز سریعا در دادگاه عالی درخواست شفاف‌سازی این موضوع را فایل کرد. 

۱۹ جولای ۲۰۱۷

پناهندگی به ایالات متحده با سخت‌گیری‌ها و محدودیت‌های بیشتری مواجه شد

۷ سپتامبر ۲۰۱۷

شعبه ۹ دادگاه استیناف، حکم دادگاه‌های دیگر را در مورد پناهندگان و دستوری اجرایی ترامپ تایید کرد و بونافاید برای پناهندگان را نیز قبول کرد. 

۱۲ سپتامبر ۲۰۱۷

دادگاه عالی ایالات متحده، حکم دادگاه استیناف را در رابطه با پناهندگان لغو و اختیار را به دولت داد. 

۲۴ سپتامبر ۲۰۱۷

ترامپ دستور ۹۶۵۴ را امضا کرد که از دستور قبلی بسیار سخت‌گیرانه‌تر بود و طبق این دستور اتباع کشورهای چاد، لیبی، ایران، کره شمالی، سومالی، سوریه و یمن ممنوع الورود شدند. 

۵ اکتبر ۲۰۱۷ 

دولت از دادگاه‌ها خواست تا در دستورات رئیس جمهور دخالت نکنند. 

۱۰ اکتبر ۲۰۱۷

پرونده مریلند به درخواست دولت بسته شد، اما پرونده هاوایی همچنان باز بود

۱۷ اکتبر ۲۰۱۷

فرمان ۹۶۵۴ که قرار بود از ۱۸ اکتبر اجرایی شود، توسط قاضی دریک واتسون در هاوایی لغو شد. 

۴ دسامبر ۲۰۱۷

دادگاه عالی آمریکا دوباره اجازه اجرای حکم را به ترامپ داد.

۸ دسامبر ۲۰۱۷

ابلاغ اجرای حکم تراول بن به تمامی سفارت‌ها و کنسولی‌‌ها ارسال شد. 

۱۹ ژانویه ۲۰۱۸

دادگاه عالی اعلام کرد که به تراول بن ورود کرده و در ماه اپریل جلسه استماع برگزار خواهد کرد. 

۳۰ مارس ۲۰۱۸

واشنگتون و ۱۶ ایالت دیگر به حمایت از هاوایی درخواست‌‌های خود را برای لغو فرمان تراول بن ترامپ فایل کردند. 

۱۰ اپریل ۲۰۱۸ 

چاد به دلیل همکاری با دولت آمریکا از لیست کشورهای ابلاغ ۹۶۴۵ حذف شد. این کشور اطلاعات مسافران را با آمریکا به اشتراک گذاشت. 

۲۵ اپریل ۲۰۱۸

جلسه استماع در دادگاه عالی ایالات متحده برگزار شد

۲۶ جون ۲۰۱۸

دادگاه عالی اعلام کرد که تنها سناتورها می‌توانند که این موضوع را به چالش بکشند. 

 

و…

تراول بن ترامپ

برنامه ترامپ در برابر مهاجران

جمع‌بندی 

حضور مجدد ترامپ در قامت ریاست جمهوری آمریکا، ممکن است که برنامه‌های مهاجرت به این کشور را با چالش‌های بیشتری مواجه کند. ترامپ در دور قبلی با فرمان تراول بن از ورود اتباع کشورهایی مثل ایران پیشگیری کرد، البته این ممنوعیت‌ها بیشتر در رابطه با مسافران و پناهجویان بود. 

ترامپ دوباره در برنامه‌های انتخاباتی خود به صراحت اعلام کرده است که با مهاجران غیرقانونی مقابله خواهد کرد، اما اینکه او در رابطه با مهاجرت‌های قانونی چه برنامه‌ای دارد، هنوز مشخص نیست. 

اما آنچه مسلم است، این است که آمریکا کشوری آزاد است و حتی رئیس جمهور یک کشور نیز باید در دادگاه پاسخ‌گو باشد، بنابراین فرمات تراول بن ترامپ تا زمانی می‌تواند مانع ورود شهروندان ایرانی شود که دادگاه‌‌های ایالتی و سناتورها با ترامپ موافق باشند، بنابراین به جرات می‌توان گفت که مهاجرت قانونی به آمریکا همچنان امکان‌پذیر است. 

برای اینکه بیشتر با اخبار مهاجرت به آمریکا آشنا شوید، سایر مطالب این سایت را نیز بخوانید، همچنین برای یک مهاجرت امن و مطمئن می‌توانید این فرم را تکمیل کرده و با کارشناسان مهاجرتی ما در هلدینگ مهاجر در ارتباط باشید. 

 

سوالات متداول 

۱- آیا در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ، ویزای تحصیلی به دانشجویان ایرانی صادر نشد؟

گرچه مهاجرت به آمریکا استرس‌ها و ریسک‌های زیادی داشته و دارد، اما در دوره قبلی نیز ویزاهایی به دانشجویان ایرانی صادر شد. 

 

۲- آیا مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج در دوره ترامپ امکان‌پذیر است؟

بله، دولت آمریکا به کانون خانواده بسیار اهمیت می‌دهد و الحاق خانواده بسیار مهم است. 

 

Author avatar
Mohaajer

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

ارتباط با پشتیبانی USPVS

×